Obědy

Obědy, které můžete použít v aplikaci:

Soubor stáhnete a přes tlačítko "Import hotovky" v programu JL menu přidáte recept do seznamu ostatních svých receptů.

  Jméno a popis Energie Stahnutí
1.

Blanšírované fazolové lusky se šunkou, kuskus (těstovinová rýže), ledový salát

Na předehřáté pánvi orestujte cibuli společně s kousky česneku, přidejte lusky (dle potřeby trošku vody) a poduste do křupava. Prohřejte se šunkou, zakápněte sójovkou, zjemněte kysankou. Propláchnutý kuskus připravte v poměru 1:2 (obilovina/voda), zalijte horkou, mírně osolenou vodu, nechejte odstát a "načechrejte" vidličkou. Podávejte s listem salátu s Umeoctem.

2130,504 kJ ZDE
2.

Cizrna s tofu a pórkem, pečivo, listový salát

Předem namočenou cizrnu (8 - 10 hod.) uvařte do měkka (nejlépe v tlakovém hrnci, dostane máslovou chuť). Cibuli, mírně orestujte na oleji, přidejte cizrnu, (možno 1/2 rozmixovat do hladka, část nechat vcelku), chvíli ještě provařte, nakonec dochuťte sojovou omáčkou, prolisovaným česnekem a přikyselte, na talíři ozdobte zeleným pórkem. Orestované kousky masa podávejte s teplou cizrnou a pečivem. Ozdobte listovým salátem.

2202,19 kJ ZDE
3.

Hovězí plátek na karotce s hráškem, brambor, salát se slunečnicí

Maso orestujte na oleji a cibulce, duste do měkka, nejlépe v tlakovém hrnci. V masovém vývaru prohřejte směs mrkve a hrášku a zahustěte rýžovou moukou, na závěr dochuťte sojóvou omáčkou a již nevařte. Brambory uvařte na páře, nerozvařujte je. Listový salát promíchejte s nasucho praženou slunečnicí, přikyselte šťávou z citrónu.

2104,601 kJ ZDE
4.

Jánošíkova placka, kysané zelí

Připravte dle návodu na balení, podávejte s kysaným zelím a chlebem.

2337,638 kJ ZDE
5.

Králík na rozmarýnu, kuskus, zelný salát

Maso je vhodné lehce nasolit, potřít směsí česneku a rozmarýnu již den předem. Na řepkovém oleji krátce orestujte kořenovou zeleninu (část mrkve, celer), poté maso. Zalijte vodou, přidejte kousek bobkového listu, kuličku pepře a nového koření, duste do mírného změknutí 5 min. (nejlépe v tlakovém hrnci). Předdušené maso je tak šťavnatější, pak za častějšího podlévání pečte cca 20 min. Propláchnutý kuskus v poměru 1:2, kuskus/ voda, zalijte horkou vodou, lehce! osolte. Kuskus již nevařte, "dojde" pod pokličkou, pouze jej "načechrejte" vidličkou a podávejte se salátem: krájené zelí, strouhanou mrkev i cibulku promíchejte se lněným olejem, přikyselte citron šťávou.

2237,699 kJ ZDE
6.

Losos s jasmínovou rýží, blanšírovaná baby karotka, zeleninový salát

Omytou rybu připravte ve vl. šťávě, s estragonem nebo kořením na ryby, (podlejte troškou vody) a duste pod pokličkou, hotovou dochuťe citrónem. Propláchnutou rýži vařte v poměru 1:2, rýže/voda, do vypaření tekutiny a nechejte dojít pod pokličkou, pak ji zlehka "načechrejte" vidičkou. Baby karotku připravte na způsob nishime, duste krátce v 1 cm vody do křupava. Karotka získá nasládlejší chuť a bude šťavnatější. Zeleninový salát si připravte ze strouhané karotky a celeru, doplňte lněným olejem. Ozdobte polníčkem/rukolou.

2172,04 kJ ZDE

 

TOPlist